artikel

De Kromme Hoek, Scherpenzeel

Horeca

Johan Smit, die eet- en drinkhuys De Kromme Hoek vijf jaar uitbaatte, heeft z’n zaak overgedaan aan Jan-Egbert Bos (eigenaar restaurant/zalencentrum De Hof in Renswoude), Melis Lansing (ex-bedrijfsleider van De Hof) en Jan van Wolfswinkel (eigenaar partyboerderij De Weistaar in Maarsbergen). ‘We zijn een ijzersterk trio. Bovendien is het gemakkelijk beslissen met drie man’, licht Jan-Egbert Bos (r) toe. ‘Jan en ik doen het erbij, want Melis (l) gaat de kar trekken in De Kromme Hoek.

Het drietal voerde een grootscheepse verbouwing door na de overname, al vonden ze dat de gezellige sfeer moest blijven. Nieuwe elementen zijn witleren bankjes, loungebanken op het terras en drie grote schermen waarop straks het WK-voetbal te zien zal zijn.

De menukaart bevat de klassiekers van een eetcafé, als carpaccio, garnalencocktail, slakken, saté en entrecote. Maar ook gerechten die het niveau een tandje hoger zullen leggen. Prescutto-ham met tutti frutti, notensalade met geitenkaas en portsiroop of warme paling met saus van komkommer en crème fraîche. Specialiteit van de dessertkaart: een taartje van witte chocolademousse met kletskop.

Marktstraat 23. Tel. (033) 277 27 59. www.dekrommehoek.nl. Capaciteit: eethuis 90 zitplaatsen; drinkhuis 60; terras 100. Prijsindicatie: driegangenmenu €19,50; biertje/koffie €1,70. Geopend vanaf 11.00 uur. Di gesloten.

Reageer op dit artikel