artikel

Deli XL op stoel cateraar

Horeca

Deli XL gaat in schoolcatering. De groothandel heeft speciaal voor die branche een nieuwe formule ontwikkeld, Eigenwijs. Dat staat te lezen in de nieuwste editie van het vakblad Misset Catering.

Opvallend. Een groothandel die de rol van cateraar overneemt. Eigenwijs. En zo heet de formule ook waarmee Deli XL de onderwijscatering in gaat. Naast levering van foodproducten, helpt de groothandel met inrichting en realisatie. De school zelf zorgt voor de exploitatie.

‘Een concept op maat’, aldus Andrea Jonker van Deli XL in Misset Catering. ,,Een school kan op geheel eigen wijze de catering beheren, terwijl er flink wordt meegedacht. Binnen het concept valt ook de counter en de keuken, de automaten en de personeelsvoorzieningen.”

Er wordt rekening gehouden met specifieke doelgroepen: jongeren en onderwijs. En naast merkbeleving is er keus uit biologisch en etnisch georiënteerde producten. Overigens levert de groothandel op verzoek ook non-food artikelen en materiaal als disposables, schoonmaakartikelen, keukenbenodigdheden en zelfs automaten.

Ook Albert Heijn gaat het onderwijs in. Met Klasselunch licht AH 1500 scholen (groep 8) voor over gezonde voeding.

Reageer op dit artikel