artikel

FNV ziet voorlopig af van cateringacties

Horeca

Er komen vooralsnog geen acties in de catering. De gesprekken over een nieuwe CAO in de contractcatering zullen wat betreft de FNV worden hervat. Dat heeft de achterban gisteren na een langdurige vergadering laten weten.

De vakbond moest gisteren overleg plegen met de leden, verenigd in de CAO-commissie, omdat de onderhandelingen met werkgeversorganisatie Veneca vast zitten. Na drie overlegrondes medio en eind maart kwamen de partijen er niet. Dat betekent geen nieuwe CAO per 1 april in de contractcatering. Er werd vorige week nog gerept over acties. ,,Maar daar zien we nu geen aanleiding toe”, aldus Dick Koerselman van de FNV.

Koerselman geeft aan dat de leden na een bijna 7 uur durende vergadering willen dat de gesprekken worden voortgezet. ,,Dat zullen we de Veneca per brief laten weten.” Dit formele contact was overigens een wens van de werkgeversorganisatie. De brief kan echter pas volgende week donderdag verstuurd worden, omdat de andere bonden nog goedkeuring moeten geven aan de voortzetting van de onderhandelingen.

,,Dan wil ik ook pas aangeven wat de inhoud van de brief is. Er moet nog wel flink gediscussieerd worden over een aantal punten”, aldus Koerselman. De FNV zet onder meer in op een 1-jarige CAO met twee procent meer loon en betere bescherming voor werknemers bij contractwisselingen. De Veneca vindt dat ze met deze eisen ‘te duur uit is’.

Reageer op dit artikel