artikel

Lamsham met groene asperges

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 12 plakjes lamsham
 • 50 gam lamskaantjes
 • 8 mini-asperges
 • krulsla
 • veldsla
 • 1 tomaat
 • olijfolie
 • sojaolie
 • witte wijnazijn
 • enkele blaadjes verse basilicum en kervel
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • peper en zout

Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes van ca. 5 cm. Maak een dressing van olijfolie, sojaolie, witte wijnazijn, zout en peper. Snijd het onderste gedeelte van de mini-asperges af, blancheer ze en breng ze met wat dressing op smaak.

Hak de basilicumblaadjes en voeg deze samen met het mosterdzaad aan de dressing toe. Verwarm de lamskaantjes. Leg de salade in het midden van het bord en leg er dakpansgewijs 3 tranches dubbelgebouwen lamsham op. Schep er wat dressing omheen, rangschik de aspergepunten en garneer met lamskaantjes.

Reageer op dit artikel