artikel

Lamskoteletten met abrikozen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 lamsrib (6 beentjes)
  • 2 eetlepels abrikozenolie
  • kruiden
  • 2 gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:
Hak de abrikozen zeer fijn tot moes. Vermeng ze met de olie en voeg naar smaak kruiden toe. Laat dit even op elkaar inwerken en roer regelmatig. Masseer vervolgens het lamsvlees in met dit oliemengsel. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast marineren.

Verwarm een anti-aanbakpan even voor op een hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand. Leg het lamsvlees voorzichtig in de pan; deze is op temperatuur wanneer het vlees zachtjes sist. Bak het vlees in ca. 16 minuten mooi rosé. Keer het vlees regelmatig. Snijd er daarna 6 koteltjes van, dresseer ze op de borden. Lekker met veldsla, gewelde abrkozen en walnoten.

Reageer op dit artikel