artikel

Lamssaté met pilafsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram lamslapjes van de schouder
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel sambal
 • 1 teentje gehakte knoflook
 • 4 dl kerriesaus
 • 250 gram paksoi
 • 50 gram klein gesneden ui
 • 4 eetlepels maïsolie
 • 15 gram geroosterde pijnboompitten
 • 150 gram langkorrelige rijst
 • 25 gram boter
 • peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de lamslapjes in blokjes en vermeng deze met de kerriepoeder, sambal en gehakte knoflook. Laat het geheel ca. 12 uur afgedekt in de koelkast marineren. Steek daarna de stukjes vlees aan de satéstokjes, die tegen verbranding eerst een uur in het water hebben gelegen. Fruit 2/3 van de ui in wat olie.

Voeg de rijst toe en bak deze kort aan. Voeg zoveel water toe tot deze ca. 5 cm boven de rijst uitkomt samen met wat zout en laat het geheel ca. 20 minuten garen. Bak kort de rest van de ui met de gesneden paksoi in wat olie. Voeg zout en peper toe. Rooster de saté. Dresseer paksoi en rijst op het bord en leg de saté er bovenop. Garneer met warme kerriesaus, pijnboompitten en tuinkruid.

Reageer op dit artikel