artikel

Recepten Albert Kooy

Horeca

Brabantse aspergesIngrediënten: 2,5 kilogram asperges AA zeezout 4 scharreleitjes 4 plakken mooie beenham 100 gram boter, gesmolten ½ bosje peterselie 1 kilogram “nieuwe” aardappels Bereidingswijze:Schil de asperges goed en snijd 2 cm van de onderkant af. Bewaar deze stukjes voor de aspergesoep. Zet de asperges in een ruime pan voor tweederde onder koud water, breng […]

Brabantse asperges
Ingrediënten:

  • 2,5 kilogram asperges AA
  • zeezout
  • 4 scharreleitjes
  • 4 plakken mooie beenham
  • 100 gram boter, gesmolten
  • ½ bosje peterselie
  • 1 kilogram “nieuwe” aardappels

Bereidingswijze:
Schil de asperges goed en snijd 2 cm van de onderkant af. Bewaar deze stukjes voor de aspergesoep. Zet de asperges in een ruime pan voor tweederde onder koud water, breng ze op smaak met een eetlepel zeezout en dek de pan af met keukenpapier.Breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Laat ze dan afkoelen.Kook de aardappels in de schil gaar met zout.Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Was en pluk de peterselie en hak deze fijn.

Serveren:
Schil de aardappels. Maak de ham warm in een beetje kookvocht van de asperges.Warm de asperges op in het kookvocht, hak de eieren en maak het haksel warm in de gesmolten boter. Voeg de peterselie toe.Giet het kookvocht niet door de gootsteen, maar bewaar het voor de aspergesoep.Dresseer de ham samen met de asperges en de aardappels op borden en schep de ei/botersaus over de asperges.

Tuinbonen van de barbecue met piccalilly
Ingrediënten:

  • 1 kilogram tuinbonen
  • piccalilly (zie recept)
  • zeezout

eidingswijze:
Steek de barbecue aan en laat heet worden. Laat hierop de tuinbonen in de peul roosteren (maar niet aanbranden!). Haal na ongeveer 5 minuten de bonen van het vuur en dop ze. Bestrooi ze met zeezout en serveer ze met piccalilly.

Reageer op dit artikel