artikel

Tuinbonen met sinaasappel-mosterdsaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  1 kilo tuinbonen

 • 1 ui
 • 1 sinaasappel
 • 20 gram boter of margarine
 • 20 gram bloem
 • 1 1/2 dl melk
 • 1/2 eetlepel mosterd
 • 1/2 eetlepel crème fraîche
 • 2 theelepels (groente)bouillonpoeder
 • zout
 • peper

Bereidingswijze:
Dop de tuinbonen en kook ze in een pan met water, een scheut melk en zout in 15-30 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Boen de schil van de sinaasappel schoon. Rasp de schil dun (met een zesteur of citroentrekker of met een scherp mesje) en pers de vrucht vervolgens uit. Verhit de boter of margarine in een pan en bak de ui in 2-3 minuten glazig. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en het sinaasappelsap toe. Roer de mosterd, de crème fraîche en het bouillonpoeder er door. Breng de saus op smaak met sinaasappelrasp, zout en peper. Giet de tuinbonen af en doe ze in een schaal. Geef de saus er apart bij.Tip: Lekker met gekookte aardappelen en gebraden varkensvlees.Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.