artikel

Wetenschappelijke experimenten in bedrijfsrestaurant

Horeca

Het gedrag tijdens het nuttigen van voedsel en drank in een bedrijfsrestaurant. Medewerkers van Wageningen Universiteit ondergaan zelf de wetenschappelijke experimenten.

Zo wordt bekeken hoe de werknemers reageren op uiterlijk en smaak van voedsel en zelfs de reacties tijdens het nuttigen van de maaltijd wordt vastgelegd. Hiertoe worden camera’s, sensoren en computers ingezet. De medewerkers moeten vooraf een verklaring ondertekenen dat ze akkoord gaan met het op de vingers kijken, meldt de Gelderlander.

Alles vindt plaats in het restaurant van de toekomst, onderdeel van Food Valley, een project in wetenschapstad Wageningen. Daarvoor is een oude kantine omgebouwd. Naast wetenschappers werken fabrikanten en cateringbedrijven mee aan het experiment. Doel is om inzicht te krijgen in de drijfveren van de consument als die z’n voedselkeuze bepaalt.

Reageer op dit artikel