artikel

Belgische wafels van pistache noten met sorbet van geitenkaas

Horeca

Geitenkaas sorbetIngrediënten: 70 gram Président geitenkaas Rondelé 60 gram crème fraiche 2 dl water 100 gram honing Bereidingswijze:Breng de honing en het water aan de kook. Haal het honing/water mengsel van het vuur. Los de geitenkaas en de crème fraîche op in het honing/water mengsel. Doe dit met een garde. Laat het geheel afkoelen. Draai […]

Geitenkaas sorbet
Ingrediënten:

  • 70 gram Président geitenkaas Rondelé
  • 60 gram crème fraiche
  • 2 dl water
  • 100 gram honing

Bereidingswijze:
Breng de honing en het water aan de kook. Haal het honing/water mengsel van het vuur. Los de geitenkaas en de crème fraîche op in het honing/water mengsel. Doe dit met een garde. Laat het geheel afkoelen. Draai de compositie op in de ijsmachine. Mocht u deze niet hebben zet dan de compositie in de vriezer. Tijdens het bevriezen om de tien minuten roeren, tot dat hij luchtig en bevroren is.

Belgische wafels met pistache noten
Ingrediënten:

  • 450 gram poeder suiker
  • 125 gram amandelen
  • 100 gram pistache noten
  • 375 gram eiwit
  • 200 gram bloem
  • 250 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de amandelen en de pistache pitten fijn in een cutter totdat het poeder is. Eventueel heel fijn hakken met een mes. Meng de bloem, noten poeder en poedersuiker in een grote bak. Voeg de afgekoelde boter en eiwit toe en roer het beslag glad met een garde. Bak de wafels af in een wafelijzer tot dat ze goudbruin zijn. Ongeveer 5 minuten.

Reageer op dit artikel