artikel

Loempia van geitenkaas, amandelen en kweepeer met warme vanillesaus

Horeca

Ingrediënten: 100 gram zachte geitenkaas (Président Chèvre Frais of Petits Chèvres Doux) 20 gram amandelen 2 kweeperen mespuntje five spice poeder 100 gram suiker loempiavellen 1 eidooier Bereidingswijze:Schil de kweepeer en snij deze in hele kleine blokjes. Zet deze op met 100 gram suiker en 100 gram water en laat deze 20 minuten langzaam pruttelen. […]

Ingrediënten:

 • 100 gram zachte geitenkaas (Président Chèvre Frais of Petits Chèvres Doux)
 • 20 gram amandelen
 • 2 kweeperen
 • mespuntje five spice poeder
 • 100 gram suiker
 • loempiavellen
 • 1 eidooier

Bereidingswijze:
Schil de kweepeer en snij deze in hele kleine blokjes. Zet deze op met 100 gram suiker en 100 gram water en laat deze 20 minuten langzaam pruttelen. Giet het daarna af. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Brand de hele amandelen in de oven goudbruin. Hak de amandelen in grove stukken. Meng de afgekoelde kweepeer met de noten en geitenkaas. Voeg een mespuntje five spice poeder toe aan dit geheel.

Snij de loempiavellen in vieren. Vier gelijke vierkanten. Leg 1 velletje met de hoek omhoog, als een ruit. Leg in het midden van de ruit een streepje geitenkaas mix. Zorg dat alle punten vrij blijven. Vouw de linker en rechter punt naar binnen, zodat dit aansluit bij de streep geitenkaas mix. Smeer de onderste en de bovenste punt in met eidooier, niet te veel. Vouw de onderste punt naar boven zodat deze aansluit op de streep geitenkaas mix. Rol nu het geheel verder van beneden naar boven, zodat er een rolletje ontstaat. Zorg dat het geheel goed dicht zit. Frituur deze op 180 graden en direct serveren.

Vanillesaus

 • 3 dl eidooier
 • ½ liter melk
 • 200 gram suiker
 • 3 stokjes vanille

Sla de suiker en eidooier luchtig met een garde. Totdat hij er een beetje wittig uit gaat zien. Breng de melk en de vanille stokjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en meng dit met het eiermengsel. Let goed op, dit gaat snel schiften. Constant blijven roeren met een garde. Zet het pannetje terug op laag vuur. Blijf continue roeren met een spatel tot dat hij gaat binden. Dit gebeurt bij 80 graden. Niet verder verhitten anders gaan de eidooiers stollen en gaat de saus in de schift. Koud of warm serveren.

Reageer op dit artikel