artikel

Tartelette van President Chèvre Affiné met aubergine, pommodori tomaat

Horeca

Basilicummayonaise:Bereidingswijze:Witte wijn en basilicum samen in een blender fijn cutteren en doe dit door een zeer fijne zeef. Maak nu met eidooier, zonnebloemolie, zout en peper een dikke mayonaise. Maak deze weer dunner en op smaak met de basilicum wijn. FonceerdeegIngrediënten: 300 gram bloem 150 gram boter 4 gram zout 5 eetlepels water 1 ei […]

Basilicummayonaise:
Bereidingswijze:
Witte wijn en basilicum samen in een blender fijn cutteren en doe dit door een zeer fijne zeef. Maak nu met eidooier, zonnebloemolie, zout en peper een dikke mayonaise. Maak deze weer dunner en op smaak met de basilicum wijn.

Fonceerdeeg
Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 4 gram zout
  • 5 eetlepels water
  • 1 ei

Bereidingswijze:
Alles samen mengen tot een elastisch deeg is verkregen en dan uitrollen tot gewenste dikte en in de vormpjes doen en blind afbakken tot ze goudbruin zijn.

Aubergine compote
Bereidingswijze:
Aubergine schillen en in plakken snijden, insmeren met olijfolie en er zout en peper op doen. Afdekken met aluminiumfolie en in een oven van 100 graden in 3 kwartier langzaam laten garen, af laten koelen en dan zeer fijn snijden en op smaak brengen

Vul een afgebakken deegbakje met aubergine compote en leg hierop een dikke plak Président geitenkaas en on top 3 feuilles van tomaat, in een voorverwarmde oven dit geheel warm maken, de geitenkaas moet wel warm zijn maar niet geheel gesmolten. Zet dit op een bord garneer het af met wat aangemaakte salade en de basilicummayonaise.

Reageer op dit artikel