artikel

Wat serveer ik bij mosselen?

Horeca

Bij mosselen serveert u (stok)brood, frites of een frisse salade. Daarnaast horen bij mosselen sauzen. Populaire smaken zijn: knoflooksaus, mosterdsaus, cocktailsaus, kerriesaus en ravigottesaus Mosterdsaus2 dl mayonaise1 dl slagroom2 eetl. mosterdzout, peperworcestersaus1 citroen Doe de mayonaise en de room in een kom en klop dit met een garde tot de massa enigzins dik begint te […]

Bij mosselen serveert u (stok)brood, frites of een frisse salade. Daarnaast horen bij mosselen sauzen. Populaire smaken zijn: knoflooksaus, mosterdsaus, cocktailsaus, kerriesaus en ravigottesaus

Mosterdsaus
2 dl mayonaise
1 dl slagroom
2 eetl. mosterd
zout, peper
worcestersaus
1 citroen

Doe de mayonaise en de room in een kom en klop dit met een garde tot de massa enigzins dik begint te worden. Roer de mosterd er door en breng de saus op smaak met peper, zout en enkele druppels worcestersaus. Roer tot slot het sap van de citroen er door.

Cocktailsaus
2 dl mayonaise
2 dl slagroom
1 sjalotje
2 eetl. tomatenketchup
zout, peper
1 citroen
cognac
sherry

Klop de slagroom op en roer er eenzelfde hoeveelheid mayonaise door. Voeg vervolgens de tomatenketchup, het sap van de citroen, peper, zout en een flinke scheut cognac en sherry toe.

Ravigottesaus
2 dl mayonaise
kappertjes
ui
bieslook
peterselie
kervel
dragon

Snij de ui en kappertjes in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Roer alles door de mayonaise.

Knoflooksaus1 bekertje zure room3 eetl. ketchup5 eetl. halvanaise2 tenen knoflook3 eetl. peterselieworchestersauspeper, zout Hak de peterselie fijn en snij de knoflook in kleine stukjes. Roer alles door elkaar.

Reageer op dit artikel