artikel

Het personeel van Inter Scaldes

Horeca

In een paar zinnen mogen de mensen van Inter Scaldes iets zeggen over ‘hun’ zaak. En wat zeggen Jannis en Claudia Brevet over hen?

Mark Oppeneer, chef de rang:
‘In september 2003 was ik leerling. Na de brand ben ik in Yerseke gaan werken. Nu ik in vaste dienst ben, is het echt begonnen. De locatie is uniek, afgelegen, maar met een heel eigen charme. De kaaswagen is mijn verhaal. De lekkerste kaas? De Oude Kruininger uit de St. Pieterpolder, dat is de beste boerenkaas van Nederland.

Claudia Brevet:
‘Hij is een super gastheer. Ik vind het knap zoals hij zich ontwikkelt. Altijd zonnig en altijd zin om te werken. Zo jong en dan al zoveel hart voor de zaak.’

Timo Cornelisse, patissier:
‘Ik mag van de chef veel aanpakken. Zijn kookstijl is uniek en het bedrijf is prachtig.’

Jannis Brevet:
‘Een erg gedreven mannetje, al zijn ze dat allemaal. Hij is er altijd en luistert goed. Geen ‘ja, maar’. Aanpakken en consequent zijn.’

Paul de Groote, souschef:
‘Als je deze zaak ziet, dan is het toch een van de mooiste van ons land. De brand heeft ons geen windeieren gelegd, het is alleen maar mooier geworden.’

Jannis Brevet:
‘Toen ik begon met Inter Scaldes, was hij er ook. Ik kan helemaal blind gaan op hem. Hij schakelt, maakt de roosters en begeleidt de leerlingen. Als er wat is, komen ze gemakkelijker naar hem dan naar mij.’

Arnold Zwartkruis, maître sommelier:
‘We werken met veel gelijkgestemde mensen. Ik hoef ze niet echt te motiveren. Als collega’s accepteren ze veel van elkaar, ook de brigades onderlin. Meneer Brevet en ik zijn er met de wijn-/spijscombinaties vaak snel uit. Hij neemt mijn keuzes gemakkelijk over. Ik heb ook bij meneer van Doorn gewerkt. Zij hebben allebei in De Hoefslag gewerkt, dat merk je. Dat krokantje huidje van de kabeljauw bijvoorbeeld, hebben ze allebei.’

Claudia Brevet:
‘Hij is mijn steun en toeverlaat, waarop ik voor 100 procent kan bouwen. Hij was vertrokken voordat de brand uitbrak, en dat vond ik verschrikkelijk. Daarom ben ik heel blij dat hij er weer is.

Jannis Brevet:
‘We hebben regelmatig overleg. Hij is intensief bezig met die wijnen. Hij kent mijn keuken goed en weet wat er bij past.’

Ferry van der Sluis, assistent-maître:
‘Prachtig niveau, zowel in de keuken als in de bediening. Mooie kaart en mooie spullen.’

Claudia Brevet:
‘Ferry is na de brand bij ons in dienst gekomen en een zeer goede aanvulling op ons team, een goede organisator en voortreffelijk gastheer. Echt een teamspeler.’