artikel

Argentijnse biefstuk met pruimensaus en cashewnoten

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1,5 kg biefstuk, Argentijns
  • 300 g boter
  • 10 g peper
  • 10 g zout
  • 2 dl rum
  • 1 liter room, ongezoet
  • 500 g pruimen
  • 200 g cashewnoten
  • 1 bos koriander
  • 50 g cranberry’s

Bereidingswijze

Bak de biefstuk in de boter.Bestrooi met zout en peper.Kook de pruimen. Snijd ze in schijven. Houd drie partjes per persoon apart (voor de garnering). Bak de biefstuk circa vijf minuten per kant tot deze mooi bruin kleurt.Blus het braadvocht af met rum en room. Voeg de in stukjes gesneden pruimen toe. Laat het geheel op een laag vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg op het allerlaatst de cashewnoten toe. Garneer het gerecht zoals op de foto met cranberry’s en koriander.

Reageer op dit artikel