artikel

Bereidingswijze vis: roken

Horeca

Roken: het garen van producten in een rookruimte.

Het doel van roken is een product te garen en een specifieke rooksmaak te geven. Het rookproces vindt plaats bij een temperatuur variërend van 50- 80 graden celsius. Het à la minute roken is een droog bereidingsproces bij een lage temperatuur. Je past deze techniek net voor het serveren toe. Het is daarom een eindbereiding. De techniek van het à la minute roken gebruiken we in de koude en warme keuken in speciale rookovens.

Matig vette en vette vissoorten kunt u heel goed à la minute roken. Portioneer de vis, afhankelijk van de grootte en dikte, maar je kunt ook ‘hele vissen’ à la minute roken. De vis maak je voor het roken schoon en (afhankelijk van de vissort) ontdoe je ze van graten.

Benodigheden:

Rookbox/rookoven

Bereidingstijd:

Visfilets: 10 minuten.

Reageer op dit artikel