artikel

Dadelwalnotentaart

Horeca

Vooral in de herfst wanneer er verse walnoten beschikbaar zijn, is dit een heerlijke taart om op te nemen in een afternoon tea-programma.

Ingrediënten (voor 10 personen)

150 ml water

150 gr gedroogde dadels

150 gr boter

125 gr bruine basterdsuiker

0,3 dl stroop

2 eieren

275 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr walnoten

Bereiding

Verwarm oven voor op 180 ºC. Verhit water. Giet kokend water op dadels en laat staan tot afgekoeld. Sla boter en suiker tot schuimige massa. Voeg stroop toe. Voeg een voor een eieren toe. Voeg meel toe. Hak walnoten grof. Voeg de helft van de walnoten aan de mix toe. Hak dadels in grove stukken en voeg dadels met water aan mengsel toe. Stort mengsel in springvorm (20 centimeter). Garneer met walnoot. Bak af gedurende 1 uur. Bedek om verbranden noten te voorkomen de laatste 30 minuten met aluminiumfolie.

Ingrediënten (voor 10 personen)

150 ml water

150 gr gedroogde dadels

150 gr boter

125 gr bruine basterdsuiker

0,3 dl stroop

2 eieren

275 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr walnoten

Bereiding

Verwarm oven voor op 180 ºC. Verhit water. Giet kokend water op dadels en laat staan tot afgekoeld. Sla boter en suiker tot schuimige massa. Voeg stroop toe. Voeg een voor een eieren toe. Voeg meel toe. Hak walnoten grof. Voeg de helft van de walnoten aan de mix toe. Hak dadels in grove stukken en voeg dadels met water aan mengsel toe. Stort mengsel in springvorm (20 centimeter). Garneer met walnoot. Bak af gedurende 1 uur. Bedek om verbranden noten te voorkomen de laatste 30 minuten met aluminiumfolie.