artikel

Gegrilde kalfsspies op een zalfje van groene bloemkool en romige kaaspolenta

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 1 kg polenta, kant-en-klaar
 • 50 g kaas
 • 3 cl koksroom
 • 1 kg kalfslapjes
 • 30 g peper
 • 60 g zout
 • 30 g paprikapoeder
 • 1 kilo aardappels
 • 1 dl melk
 • 20 g boter
 • 1 bloemkool, groen
 • 1 ei
 • 5 dl jus de veau
 • 2 bosjes tuinkruiden
 • 50 g Korenaarasperges

Bereidingswijze:

Bereid de polenta volgens de receptuur op de verpakking. Voeg hieraan toe de kaas en koksroom. Gaar de polenta en strijk deze ca. 3 cm hoog uit in een met folie bedekte ovenschaal. Laat het geheel goed afkoelen.

Snijd de kalfslapjes in tien porties. Verdeel deze in drie gelijke stukken en rijg ze aan een spies. Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder.

Kook de aardappels gaar. Voeg melk en boter toe. Bereid er een puree van.Kook de bloemkool gaar. Laat uitlekken, maar spoel niet af. Wrijf de bloemkool door een zeef. Meng deze massa met de aardappelpuree. Houd de bloemkoolpuree warm.

Steek met een steker rondjes uit de polenta. Bestrijk deze met losgeklopt ei. Voeg eventueel geraspte kaas toe. Bak de polenta 10 minuten in de oven op 180°C en laat daarna nog 4 minuten gratineren op 220°C.Vermeng de jus de veau met gehakte tuinkruiden. Verwarm het geheel.Grill de kalfsspies.Maak de borden op zoals op de foto.

Reageer op dit artikel