artikel

Gewokte biefstukreepjes met witte rijst

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 1 kg witte rijst
 • 0,25 bos lente-ui
 • 300 g wortel
 • 300 g prei
 • 300 g taugé
 • 300 g witte kool
 • 200 g shi-i-take
 • 0,5 dl olie
 • 50 g gemberpulp, kant-en-klaar
 • 50 g knoflookpulp, kant-en-klaar
 • 1 kg biefstukreepjes, voorgesneden
 • 2,5 dl teriyaki-saus, kant-en-klaar
 • 1 dl sake
 • 100 g rode peper

Bereidingswijze:

Kook de rijst in water in 10 minuten.Maak alle groenten schoon. Snijd ze fijn in blokjes. Vet de wok in met olie. Verwarm de wok op het vuur tot deze goed heet is. Bak de knoflook- en gemberpulp. Voeg de groenten toe en wok deze kort mee.

Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en bak deze mee. Breng het geheel op smaak door sake en teriyaki-saus toe te voegen. Leg het vlees links van het midden van het bord. Leg een bolletje rijst ernaast. Schep hierop de groente. Garneer met rode peper.

Reageer op dit artikel