artikel

Groene currypasta

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 200 g groene pepers, klein
 • 3 tenen knoflook
 • 1 kg citroengras
 • 0,5 bos bosuitjes
 • 10 g kruidnagel
 • 15 g gemberwortel
 • 15 g korianderzaad
 • 15 g karweizaad
 • 15 g nootmuskaat
 • 100 g garnalenpasta, kant-en-klaar
 • 0,5 dl olie
 • 1 kilo zilvervliesrijst
 • 0,5 dl olie
 • 1 kg lendestuk
 • 1 l kokosmelk
 • 0,5 dl vissaus
 • 0,05 bos citroenblaadjes
 • 1 kilo witte aubergines
 • 1 bos laos
 • 50 g bruine suiker
 • 100 g rode peper
 • 0,5 bos koriander

Bereidingswijze:

Doe voor de groene currypasta de pepers, knoflook, citroengras en de bosuitjes in een vijzel. Stamp het mengsel fijn met de vijzel. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de olie. Blijf goed stampen, zodat een pasta ontstaat.

Verwerk als laatste de olie erdoor.Kook de rijst gaar in een ruime pan met water.Verhit de olie in de wok. Bak de currypasta twee minuten. Roer regelmatig door.Voeg het vlees toe en laat twee minuten meebakken tot het vlees goudbruin kleurt.Voeg de kokosmelk en vissaus toe. Breng alles aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken. Roer regelmatig door de massa.

Zet het vuur lager en voeg toe de citroenblaadjes, in stukjes gesneden aubergines, laos en de suiker. Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten koken tot de aubergines gaar zijn. Maak op zoals op de foto. Voeg de rode peper en de koriander toe als garnering.

Reageer op dit artikel