artikel

Kalfsschnitzel met krokante sjalottenkorst en bloemkoolpuree

Horeca

Ingrediënten voor tien personen:

 • 2 dl olijfolie
 • 10 snee bruinbrood
 • 50 g sjalotten
 • 10 g tijm, gedroogd
 • 10 g zout
 • 10 g peper
 • 2,5 dl witte wijn
 • 10 ongepaneerde schnitzels
 • 10 g zout
 • 10 g peper
 • 30 g boter
 • 3 tenen knoflook
 • 50 g peterselie
 • Bloemkoolpuree
 • 2 bloemkolen
 • 250 g boter
 • 1 l koksroom
 • 10 g nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verhit 1 dl olie in de koekenpan. Rooster hierin broodkruim goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Bestrooi met tijm, wijn, peper en zout. Fruit de sjalotten in 1 dl olie en laat het geheel afgedekt zo’n 25 minuten stoven.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees met boter in een koekenpan.Pers de knoflook boven een kom en meng deze met het broodkruim en de peterselie.Maak de bloemkool schoon. Maak er roosjes van. Kook ze gaar. Giet ze af. Pureer ze in een keukenmachine. Roer het geheel glad. Breng op smaak met nootmuskaat, koksroom en eventueel wat zout.

Doe het bloemkoolmengsel in een spuitzak en verdeel het over vier borden. Leg de kalfschnitzel erbovenop. Plaats hierop de sjalottenkorst.