artikel

Slagroomjamcakejes

Horeca

Snelheid en voorzichtigheid zijn geboden bij het bereiden van deze delicate cakejes. Pas op dat u het beslag niet te lang opklopt, zodat het beslag niet al te luchtig wordt. Laat de cakejes na het vullen in ieder geval twee uur rusten. Rust maakt ze zachter en dus lekkerder.

Ingrediënten (voor 24 stuks)

Cake

125 gr witte basterdsuiker

125 gr bakmeel

3 eieren

Vulling

25 gram poedersuiker

50 gr frambozenjam

3 dl slagroom

Bereiding

Verwarm oven voor op 190 ºC. Sla eieren en suiker tot schuimige massa. Voeg voorzichtig meel toe. Schep het beslag in spuitzak. Spuit het in kleine cirkels (ongeveer 3,5 cm doorsnede) op bakpapier. Strooi een beetje suiker over de ongebakken cakejes. Bak gedurende circa 10 minuten tot de cakejes goudgeel en gaar zijn. Laat ze afkoelen op het bakpapier. Klop slagroom stijf. Verwijder cakejes voorzichtig van het bakpapier wanneer ze afgekoeld zijn. Beleg 12 cakejes met jam en slagroom. Dek af met overgebleven cakejes.

Reageer op dit artikel