artikel

Tilapiafilet met een deksel van wortel en een bordure van puree

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 1500 g tilapiafilet
 • 60 g zout
 • 30 g peper
 • 250 g bloem
 • 500 g boter
 • 1200 g winterwortel
 • 100 g suiker
 • 1 kg aardappelen
 • 2,5 dl koksroom
 • 30 g nootmuskaat
 • 500 g geraspte kaas, kant-en-klaar
 • 100 g peterselie

Bereidingswijze:

Bestrooi de tilapiafilet met de helft van het zout en de helft van de peper. Bestuif met bloem.Bak ze goudbruin in een hete pan met de helft van de boter. Laat de filets afkoelen.

Schil de winterwortelen. Snijd ze in dunne plakjes. Zet ze even aan in een hete pan met de resterende boter. Voeg de suiker toe.Schil intussen de aardappelen. Kook ze gaar met de rest van het zout. Pureer de aardappelen. Maak er een mooi stevige puree van met de room. Breng op smaak met de resterende peper en nootmuskaat.

Leg de tilapiafilet op een bord. Bedek deze dakpansgewijs met de schijfjes wortel. Spuit er een rand omheen met de puree. Bestrooi de wortelen met geraspte kaas. Zet het geheel onder de grill. Laat licht kleuren.Bestrooi de puree vlak voor het serveren met de gehakte peterselie.