artikel

Zuurkool: licht verteerbaar en lekker

Horeca

zuurkoolVroeger werd witte kool ingemaakt om de wintermaanden gezond door te komen. De groente zit boordevol vitamine C en nuttige melkzuurbacteriën. Die bacteriën zorgen ervoor dat de ingemaakte witte kool, ook wel zuurkool, heel lang houdbaar blijft. Een andere sterke eigenschap van zuurkool is dat de groente heel licht verteerbaar is. De groente is daardoor goed te combineren met vettige worstwaren. Zuurkool is bovendien erg laag geprijsd en is uitermate geschikt om eindeloos mee te variëren. U kunt de zuurkool ouderwets combineren met rookworst, maar waag u ook eens wat meer gedurfde combinaties. Hieronder nu drie keer zuurkool, drie keer anders.

Productinformatie

Zuurkool is fijngesneden witte kool, die bestrooid met zout, in voorraadputten wordt gelegd en wordt afgedekt met een laag plastic en water. De kool wordt door gisting omgezet in zuurkool. Tegenwoordig is er ook zuurkool met toevoegingen verkrijgbaar, zoals wijnzuurkool, kerriezuurkool en kruidenzuurkool.

Recepten:

» Zalm op zuurkool

» Hongaarse zuurkool

» Zuurkool op gepofte aardappel

» Zuurkool op broodje pastrami

Reageer op dit artikel