artikel

Top tien meest gedronken theesmaken

Horeca

1. Zwarte thee

2. Citroenthee

3. Earl Grey

4. Kaneel

5. Aardbei

6. Bosvruchten

7. Rozenbottel

9. Kamille

10. Mango

Welke theesmaak u ook serveert, het water dat u gebruikt bepaalt een groot deel van de smaak. Hard water geeft een bittere smaak. Omdat al het leidingwater in Nederland te hard is voor thee, bent u bijna veroordeeld tot het ontharden van water. Maar er is één theesoort die door de smaak van water heenprikt en die u dus kunt zetten met leidingwater. Dat is Earl Grey. Deze zwarte thee is verrijkt met bergamotolie.

Een andere mogelijkheid is om een huismelange te laten samenstellen door een theepakker. De theepakker houdt dan niet alleen rekening met uw smaak, maar ook met de hardheid van het water. Bijna altijd zal de huismelange dus een hoeveelheid Earl Grey bevatten.

Reageer op dit artikel