artikel

De Walrus, Sneek

Horeca

Zalencentrum Van der Wal in de Sneeker binnenstad heet voortaan De Walrus ‘voor eten, drinken enzo….’. Familie Van der Wal geeft na 50 jaar het stokje door aan Bas Hollenberg (r )en Arjen Rusticus. Jonge ondernemers met volop horecaervaring. Bas exploiteert ook nog eetcafé De Lachende Koe in Sneek, Arjen runt café De Rus in Leeuwarden.

De Walrus SneekDe Walrus is niet alleen de plek voor een kop koffie met gebak, een snelle of uitgebreide lunch of een borrel. Op de eerste verdieping kan er gedineerd worden, met uitzicht over het centrum. De enthousiaste uitbaters hebben oog voor een goed stuk livemuziek.

Gemiddeld 20 keer per jaar organiseren ze een optreden. In ieder geval elke laatste zaterdag van de maand, verder tijdens Koninginnedag en de Sneekweek. De zaal heeft een capaciteit van 700 personen, maar is voor kleinere partijen in drieën te verdelen.

Leeuwenburg 11. Tel. (0515) 43 81 00. www.dewalrussneek.nl. Capaciteit: café 120 zitplaatsen; terras 140; restaurant: 100; zaal: 700 personen. Geopend: ma t/m za 9.00-01.00 uur; zo 12.00-22.00 uur.