artikel

Moeke’s Brasserie, Diepenveen

Horeca

Het voormalige Wapen van Diepenveen is volledig gestript. In dit etablissement in de typisch Twentse dorpskern zijn nu café Moeke Admiraal en Moeke’s Brasserie gevestigd. ‘Met het café hopen we de huiskamer van Diepenveen te worden. Elke gast is werkelijk welkom’, zegt Han Melberg, die eigenaar is samen met z’n vrouw Toke Weenink.

moekeHet café is warm en bruin ingericht, terwijl de brasserie een eigentijds tintje heeft. Opvallend is de open keuken, waar in het midden een traditionele rotisserie van Labesse Gireaudon is gesitueerd. Chef-kok Eddie Klooster (l) roostert hieraan een aantal gerechten voor open vuur.

‘Het is de meest pure vorm van bereiden aan het spit, waarbij de smaak van vlees en vis behouden blijven’, legt de eigenaar uit. Matthijs Pennekamp (r ) is bedrijfsleider van Moeke’s Brasserie, terwijl Wouter Snel het gezicht van café Moeke Admiraal is. Rondom het horecabedrijf bevinden zich drie terrassen: een met loungebanken, waar fingerfood geserveerd wordt, een waar gedineerd kan worden en een ‘gewoon’ terras bij het cafégedeelte.

Oranjelaan 37. Tel. (0570) 59 35 00. Capaciteit: café 100 zitplaatsen; brasserie 80; terrassen 100. Prijsindicatie: pilsje €1,75; driegangenmenu €24,50; hoofdgerechten €15,-. Brasserie geopend: vanaf 17.00 uur, café vanaf 11.30. Di gesloten.

Reageer op dit artikel