artikel

Oranjeoord, Hoog Soeren

Horeca

oranjeoordNa een jaar van leegstand is Oranjeoord opnieuw van start gegaan. Dit maal onder leiding van Derk Munnik. Het compleet gerenoveerde hotel dateert uit 1898 en was ooit koninklijk bezit. Oranje is dan ook de rode draad in het hotel. De koninklijke kleur komt terug in de bekleding van stoelen, gordijnen en accessoires.

Oranjeoord ligt temidden van de bossen en landerijen van natuurreservaat De Kroondomeinen. Het à-la-carterestaurant heeft een eigen entree voor gasten van buitenaf. Bij de keukenbalie is een informele tapasbar ingericht. Munnik overweegt nog een loopband met hapjes, zoals sushirestaurants deze hebben. In de keuken prijkt een fornuis van Maestro Bonnet. De koks zijn er lyrisch over, aldus de hotelier. De 9 meter lange werkbanken zijn van titaniumstaal en uit één stuk gemaakt. Chef-kok is Walter Muis. De laatste twee jaar kookte hij o.a. in Club Jackie (Rotterdam), daarvoor in Joffers (Hilversum), Vakzuid (Amsterdam) en Najade (Loosdrecht). Munnik: ‘We houden het voorlopig op drie sterren, maar leveren de service en kwaliteit van vier sterren.’

Hoog Soeren 134. Tel. (055) 519 12 27. www.oranjeoord.nl. Capaciteit: 28 kamers; restaurant 48 zitplaatsen; brasserie 40; tapasbar 30; zalen 300. Prijsindicatie: tweepersoonskamer €95,- tot €135,-; hoofdgerechten: €16,50 tot €27,-.

Reageer op dit artikel