artikel

Puur, Oldenzaal

Horeca

Drie opvallend verlichte bloembakken staan bij de entree van Puur. De nieuwe bistro is de trots van de Twentse ondernemers Henk Bronswijk (l) en Jan Huiskes. De eigenaren van De Oude Raadskelder in Oldenzaal, een zaak met een Franse keuken en traditionele inrichting, hebben hun vleugels uitgeslagen op het Plechelmusplein.

Puur OldenzaalKenmerkend voor Puur is de eigentijdse inrichting. Naturelle kleuren, blauwe led-verlichting, tafels en bar van steigerplanken, een nieuw soort kunsthars op de vloer en zilverkleurig behang. Direct achter de entree bevindt zich een moderne bar, waar de gasten een aperitiefje kunnen drinken. Het is ook de enige plek waar de gasten mogen roken. Een lcd-scherm zendt filmpjes en reclameboodschappen uit van (horeca)ondernemers uit de regio.

Het culikoppel koos bewust voor een laagdrempelige bistroformule en een niet al te ingewikkelde kaart met twee- en driegangen keuzemenu’s. Het achtgangen tapasmenu is alleen aan groepen voorbehouden. Jan Huiskes richt zich voornamelijk op De Oude Raadskelder, Henk Bronswijk neemt Puur voor z’n rekening. De bistro beschikt ook nog over een intiem bovenzaaltje.

Plechelmusplein 18. Tel. (0541) 53 50 60. www.bistropuur.nl. Capaciteit: bistro 50 zitplaatsen; zaal 45; terras 35. Prijsindicatie: tweegangen menu €23,-; driegangen €26,50; achtgangen tapasmenu €39,50. Geopend vanaf 17.00 uur. Di/wo gesloten.