artikel

Vita, Gouda

Horeca

vitaMet de opening van restaurant Vita komt een eind aan de Gouwe Inn, de eetgelegenheid van SportCity Gouda. Dit sportcomplex omvat squashbanen, een tennishal en een fitnesszaal, maar ook vijf vergaderzalen en een zaal voor feesten en partijen onder de naam Vita Feesten. ‘Vita staat voor leven en genieten, en dat willen we uitstralen’, vertelt restaurantmanager Mariëlle van Enckevort.

‘Ons restaurant laat zien dat lekker eten ook gezond kan zijn en is als eerste in de omgeving volledig rookvrij. Alle gerechten, op twee na, zitten op 500 kilocalorieën. Samen met chef-kok Marco Muis hebben we heel goed gekeken naar de combinatie van ingrediënten, zodat er geen dubbele koolhydraten in zitten. Frites en gefrituurde producten zijn van de kaart verdwenen. En alle gerechten zijn in een grote en een kleine portie verkrijgbaar.’ Naast gezonde voeding kan de gast ook gezond drinken. Fruit- en groentesappen en smoothies. Een venkelwortel smoothie of een tomatenpaprikacombinatie bijvoorbeeld.’ Service en gastvrijheid staan bij Vita hoog in het vaandel. Het personeel gaat speciaal daarvoor op training.

Groenhovenpark 1. Tel. (0182) 69 34 34. www.restaurantvita.nl. Capaciteit: 120 zitplaatsen. Prijsindicatie: koffie €1,75; grote gerechten €9,50 tot €16,-. Keuken geopend 17.00 tot 21.30 uur. Di gesloten.