artikel

Brownie van chocolade met parfait van Aachener printen (Richard van de Velde)

Horeca

Bereidingswijze: Klop voor de parfait de slagroom lobbig. Plaats deze in de koeling. Breng het water aan de kook met de suiker. Laat dit inkoken tot een siroop. Voeg de printenlikeur eraan toe. Klop machinaal de eidooiers los. Voeg de warme suikersiroop met een likeur langzaam toe aan de eidooiers, zodat er een binding ontstaat. […]

Brownie van chocolade met parfait van Aachener printen (Richard van de Velde)

Bereidingswijze:

Klop voor de parfait de slagroom lobbig. Plaats deze in de koeling. Breng het water aan de kook met de suiker. Laat dit inkoken tot een siroop. Voeg de printenlikeur eraan toe. Klop machinaal de eidooiers los. Voeg de warme suikersiroop met een likeur langzaam toe aan de eidooiers, zodat er een binding ontstaat. Klop hierna machinaal koud.

Maak de Aachener printen fijn met de keukenmachine. Spatel deze onder de lobbige room. Spatel de eiercompositie onder de slagroom. Vries de massa vervolgens in.

Meng voor de brownie de eieren en de eidooiers met de bruine basterdsuiker. Smelt de boter samen met de pure chocolade op een laag vuur. Meng de gezeefde bloem met het amandelpoeder. Spatel alle ingrediënten luchtig met elkaar. Verdeel deze in ringvormen van 4 cm doorsnee. Bak in de oven op 200 graden Celsius. 10 minuten. Serveer zoals op de foto.

Reageer op dit artikel