artikel

Geschiedenis, feiten en cijfers

Horeca

In de beginjaren van de auto waren er nauwelijks voorzieningen voor de automobilist. Het viel niet mee om een garage te vinden. Tankstations bestonden nog niet; brandstof kocht je bij de drogist. En hoe wist je waar je in een vreemd gebied kon eten en/of overnachten? De gebroeders Michelin streefden ernaar om de mobiliteit te bevorderen en ze beseften dat automobilisten informatie nodig hadden.

Vanuit die gedachte kwam de Michelin-gids tot stand; een klein boekje met praktische informatie voor reizigers, zoals de adressen van hotels, brandstofdepots en gekwalificeerde technici. Deze gids werd tot 1920 gratis verspreid.

Belangrijkste Michelinfeiten, 108 jaar geschiedenis en verandering

In 1905 verscheen de Michelin-gids Benelux. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een begrip: elk jaar opnieuw onthult deze gids welke restaurants één of meerdere Michelin-sterren waard zijn. Overigens vormen de sterrenrestaurants slechts een fractie van alle adressen die in de gids zijn opgenomen. De Michelin-gids voor de Benelux bevat een selectie van zo’n 3.460 hotels en restaurants in allerlei prijs- en kwaliteitscategorieën. Van eenvoudige tot de meest prestigieuze zaken. Ze worden allemaal geselecteerd door onafhankelijke en anonieme inspecteurs.

» De principes van de Michelingids

» Wat betekenen die sterren eigenlijk?

» Wat betekent eigenlijk Bib?

» De Michelingids 2008 in enkele cijfers

» Wist u dat… over Michelin

Reageer op dit artikel