artikel

Glamour and glitter bij sterrenkoks

Horeca

Nederland is zeven Michelin-sterren en negen nieuwe Bib Gourmands rijker. Tijd voor een feestje. Maandagavond 3 februari verzamelden oude en nieuwe bezitters van sterren en Bib Gourmands zich in De Kloosterhoeve in Harmelen voor het Sterren Bibgourmand Gala 2003. Bekijk hier een sfeerimpressie.

Claudia Brevet van Interscaldes (goed voor twee sterren) proost met Raymond Prinsen (De Stenen Tafel, Borculo) en René Brienen (Onder de Boompjes, Roermond) en hun partners. Brienen (rechts) maakte voor de tweede keer het hele perscircus rond het krijgen van een ster mee. Zijn restaurant verhuisde van Overloon naar Roermond en mocht de ster meenemen.
‘Vorig jaar hebben we de ster op onze mooie blauwe ogen gekregen en dit jaar vast- gehouden. Nu gaan we voor de tweede’, klinkt het enthousiast uit de mond van Robert Kranenborg van Vossius in Amsterdam. Samen met zijn compagnon John Vincke en hun eega’s is hij van de partij.
Stress in de keuken. Een gelegenheidsteam van koks van Klein- en Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel en Tante Koosje in Loenen werkte zich in het zweet om de 300 gasten van gerechtjes te voorzien.
Weerzien met collega’s: Driesterrenkok Cees Helder (tweede van links), tv-kok Joop Braakhekke, Rosalie Helder en Akira Oshima (Okura-hotel in Amsterdam, rechts).
Oosterse sterren in Nederland: Lai Sin Zei van Lai Sin’s in Driebergen(links) en Akira Oshima van Yamazato in het Okura-hotel in Amsterdam (tweede links) samen met collega’s.
Bij binnenkomst voorzien deze schonen de gasten van een vleugje kaviaar.
Chef-kok Joost de Vos (Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, één ster) brengt het eerste gerecht (in een potje) naar presentatrice Susan Blokhuis. Zij mag het verder uitleggen want De Vos heeft geen tijd en snelt terug naar de kachel.
Bescheiden maar reuzentrots op zijn tweede Michelin-ster: Pascal Jalhaij van restaurant Vermeer in Amsterdam.
Leden van restaurantorganisatie Relais du Centre geven acte de presence. Onder hen Ben Eggink (links)van restaurant Die Drie Haringhe in Enkhuizen, bezitter van een Bib Gourmand.
De ster die Marcel van der Kleijn en Sharon van Tongeren van Calla’s in Den Haag vorig jaar ten deel viel, is hen goed bekomen. ,,We hebben een goed jaar gedraaid.’’
Zelfs uit het hoge Noorden zijn Bib Gourmand-bezitters afgereisd naar Harmelen: Theo Mulder van De Pauw in Groningen en Cor Klevering van Herberg in De Valk in Middelstum.
Lachen met Roland Peynenburg, De Zwaan in Etten-Leur en Michael van Bruggen (directeur Oyster Group)

Voor de vrolijke noot was een heuse live-band ingehuurd.

Gezellige drukte in de Kloosterhoeve.
Medewerkers van de Oyster Group, eigenaar van onder meer De Kloosterhoeve in Harmelen en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, zijn ook van de partij.
Reageer op dit artikel