artikel

Bier-spijscombinatie met Gouden Carolus Trippel

Horeca

Gouden Carolus trippel, 9% Toelichting van Bart de Bree: Rustiek biertje wat vraagt om een rustiek gerecht zonder al te veel elegantie. Boven gemiddeld smaakgehalte. Door het bittertje van de walnoten en de gorgonzola is er voldoende aansluiting tussen het vlees en de bier. In Carolus gelaqueerde varkenswang met een ravioli van gorgonzola en walnoten […]

Gouden Carolus trippel, 9%

Toelichting van Bart de Bree:

Rustiek biertje wat vraagt om een rustiek gerecht zonder al te veel elegantie. Boven gemiddeld smaakgehalte. Door het bittertje van de walnoten en de gorgonzola is er voldoende aansluiting tussen het vlees en de bier.

In Carolus gelaqueerde varkenswang met een ravioli van gorgonzola en walnoten

Voor de varkenswang

Ingrediënten:

 • 1 stuk wang per persoon
 • zeezout
 • kruidnageltje/jeneverbes, kardemom
 • 1 dl jus de veau
 • 2 dl Carolus bier

Bereidingswijze:


Maak de wangen schoon. Wrijf ze in met zeezout en peper. Sauteer de wangen snel en kort. Blus af met de jus en het bier. Gaar de wangen in de oven met het deksel op de pan gedurende anderhalf uur op 120 graden C. Haal de wangen uit de jus. Reduceer deze tot eenderde. Monteer de saus op met een klontje boter.

Voor de ravioli’s


Ingrediënten:

 • 30 gram gorgonzola Dolce
 • 30 gram gehakte walnoten
 • 1/20 bos dragon
 • 0,5 sjalotje gesnipperd
 • 30 gram appel brunoise
 • peper en zout
 • ravioli deeg

Bereidingswijze:


Zweet de sjalot en de appel aan in een beetje olie en voeg de noten en de dragon toe. Haal de pan van het vuur en voeg de gorgonzola toe. Roer dit helemaal glad totdat de gorgonzola gesmolten is. Maak met behulp van dit mengsel en de raviolivellen een mooie kleine ravioli. Dresseer de gelakte wangetjes op wat linzen met een ravioli.

Reageer op dit artikel