artikel

Cilinders

Horeca

Gescheiden cilinders Bij een 2-cilindersysteem komen softijs en milkshake elk uit hun eigen vriescilinders. Zo’n combinatiemachine bestaat uit twee grotendeels separate machines die in één mantel zijn geplaatst. De zwakte van dit systeem is, dat uit de softijscilinder in de minder drukke perioden bijna geen verkoop plaatsvindt. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het ijs in […]

Gescheiden cilinders

Bij een 2-cilindersysteem komen softijs en milkshake elk uit hun eigen vriescilinders. Zo’n combinatiemachine bestaat uit twee grotendeels separate machines die in één mantel zijn geplaatst. De zwakte van dit systeem is, dat uit de softijscilinder in de minder drukke perioden bijna geen verkoop plaatsvindt. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het ijs in die vriescilinder sterk nadelig. Het beste resultaat met dit soort machines krijgt u door er op te letten dat de machine een cilinder inhoud heeft dat goed is afgestemd op uw capaciteit. Een dubbele uitvoering geeft onder andere meer slijtage, schoonmaakwerk en energieverbruik.

1-cylindersysteem

Bij het 1-vriescylinder-systeem komen softijs en milkshakes uit dezelfde vriescilinder. Kies voor de vriescilinder die voldoende inhoud en vriescapaciteit heeft om de piekverkopen van beide producten in uw bedrijf aan te kunnen. Bij het 1-cylindersysteem wordt, tijdens het tappen, de milkshake razendsnel van softijs en de gekozen toevoeging gemaakt. U kunt dit vergelijken met het postmix systeem voor frisdranken. Het 1-cylindersysteem zorgt dat, door de grotere doorstroming, onder andere dat het softijs ook in de koudere perioden een goede kwaliteit heeft. Een nadeel van dit systeem is dat de kwaliteit van de milkshake minder is dan die van een 2-cilindersysteem.

Reageer op dit artikel