artikel

Spiesje met eendenborst

Horeca

  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • peper
  • 2 eendenborstfilets
  • 3 bosuitjes
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze:

Roer 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn en peper naar smaak tot een marinade. Snijd het vet van 2 eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.

Snijd 3 bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosuitje aan satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant. Verwarm 3 eetlepels sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Reageer op dit artikel