artikel

Tips onderhoud ijsmachine

Horeca

Zet deksel van machines op tijd in de vaatwasser Houd de bovenkant van de machine goed schoon, oftewel stofvrij. Maak de tapknop dagelijks schoon met een zuiver doekje en spoel de knop na met lauw water. Spuit vervolgens met een geregistreerde desinfecterende spray op de tapknop. Doe dit dagelijks, vooral in de zomer. Zet een […]

  • Zet deksel van machines op tijd in de vaatwasser
  • Houd de bovenkant van de machine goed schoon, oftewel stofvrij.
  • Maak de tapknop dagelijks schoon met een zuiver doekje en spoel de knop na met lauw water. Spuit vervolgens met een geregistreerde desinfecterende spray op de tapknop. Doe dit dagelijks, vooral in de zomer.
  • Zet een ijsmachine die in de winter stil staat op een vorstvrije plek. Is dat niet mogelijk, zorg dan dat al het water uit het koelcircuit is. Dit om bevriezing te voorkomen.
  • Haal de tandwielen in de pomp er één keer in de week uit en vet ze opnieuw in. Dan gaan ze langer mee.
Reageer op dit artikel