artikel

Suiker: de zoetmaker van thee

Horeca

Thee werd oorspronkelijk altijd zonder suiker gedronken. Pas tegen het einde van de zeventiende eeuw voegden Europeanen suiker aan hun thee toe. Theekenners zeggen dat suiker in de thee de smaak tenietdoet. Toch gebruikt maar liefst 40 procent van de theedrinkers suiker of een zoetmaker in hun thee. Wilt u eens wat anders dan het gewone klontje of het zoetje serveren? Kies dan eens voor de onderstaande zoete alternatieven.

Honing

Honing is vooral lekker in kruidenthee. Honing bevat vitaminen en mineralen en helpt tegen verstoppingen. In combinatie met thee stimuleert honing de speekselproductie wat een droge, pijnlijke keel kan verzachten.

Zoethoutwortel

Zoethoutwortel bevat een stof die vijftig keer zoeter is dan suiker. Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen met een te hoge bloeddruk, hartproblemen of leveraandoeningen. Het helpt echter wel tegen maagzweren en opspelend maagzuur.

Reageer op dit artikel