artikel

Fotoverslag Michelinsterren in Maastricht

Horeca

Elf nieuwe Michelinsterren voor Nederland. Een rijkelijke oogst, ondanks het uitblijven van een nieuwe driesterrenzaak. Vaderlandse topkoks waren getuigen van een complete mediagekte rondom de presentatie van de sterren maandagmiddag in Maastricht. Voor degene die het hebben gemist, biedt Zibb.nl/horeca een foto-overzicht met de hoofdrolspelers in beeld.

Drukte vooraf aan de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren. Nog even een vlaai of een belletje om de spanning weg te nemen.
Lege stoelen voor de hoofdrolspelers. De koks zijn in aantocht om zitting te nemen in het congrescentrum.
Paul van Craenenbroek (links) en Jean-Luc Naret (rechts) over de eerste keer en de laatste keer.
MECC-directeur Erik Rossier tijdens de officiële opening van de EFFF en BBB: Na de koningin en de paus komt Paul Bocuse.
KHN-man Leo van Eeghem: In Noord-Holland geniet oud Michelin-inspecteur Peter Buis van zijn oude dag. Ik noem zijn woonplaats niet, anders wordt het een bedevaartsoord.’
‘U zit te wachten op de dag van morgen? Vandaar dat de zaal slechts half gevuld is.
Daar komen de koks. Daarmee is de zaal volledig gevuld.
De nieuwe grote man van Michelin in Parijs: Jean Luc Naret. Na het bezoeken van een restaurant betalen de inspecteurs de rekening. Daarna maken ze zich pas bekend.’
Van Craenenbroek krijgt een afscheidscadeau uit handen van burgemeester Leers.
Daar is de gids. Gebracht in een koffer door een Michelinmannetje. Fotografen herkennen de waarde van het moment.
Paul van Craenenbroek krijgt de eerste gids uitgereikt door burgemeester Leers van Maastricht. Het Michelinmannetje kijkt tevreden toe.
Reageer op dit artikel