artikel

Hoe het begon….

Horeca

Anna, de gravin van Bedfor (1788-1861) heeft het volgens vele bronnen op haar geweten; de introductie van de Afternoon Tea. En dat allemaal omdat ze zich rond vier uur ’s middags gewoonlijk een beetje slapjes voelde. De gegoede klassen aten aan het einde van de achttiende eeuw twee keer per dag. Tussen het ontbijt (dat […]

Anna, de gravin van Bedfor (1788-1861) heeft het volgens vele bronnen op haar geweten; de introductie van de Afternoon Tea. En dat allemaal omdat ze zich rond vier uur ’s middags gewoonlijk een beetje slapjes voelde. De gegoede klassen aten aan het einde van de achttiende eeuw twee keer per dag. Tussen het ontbijt (dat bestond uit brood, ale en rundvlees) en het uitgebreide avondeten zat een lange dag.

Gravin Anna wilde tussendoor ook iets eten. Daarom liet zij bedienden aanvankelijke stiekem rond vier uur thee en wat broodjes brengen. Al snel nodigde ze ook vrienden uit in haar kamers in Belvoir Castle, die ze kleine cakejes, sandwiches, zoetigheden en thee liet voorzetten. Gedurende de winter, die ze veelal doorbracht in Londen, stuurde ze uitnodigingen rond voor ‘thee en een wandeling’. Anna’s iniatief was een succes en al snel namen andere dames uit de betere klassen de gewoonte over.

Reageer op dit artikel