artikel

Haal meer winst uit saus

Horeca

Sauzen zijn voor snackbars omzetmakers nummer twee. Saus is derhalve een winstbrenger. Maak hier optimaal gebruik van door actief sauzen te verkopen en de prijs ervan te verhogen.

Haal meer winst uit saus

Blijf variëren met aantrekkelijke combinaties tussen frituurwaar en speciaalsauzen. Dit geeft uw organisatie een innovatief karakter. Verbeter uw verkoopkunde en verhoog het rendement door een cursus te volgen bij de Stichting Hoger Rendement Horeca (0348-489481).

Prijs verhogen

Durf geld te vragen voor sauzen. Met name voor speciaalsauzen. Tweederde van de consumenten geeft aan geen ‘actie’ te ondernemen bij een prijsverhoging. Een kwart zegt de verhoging niet eens te merken. Dat blijkt uit onderzoek van Siebenheller & Partners.

Soorten sauzen

Er zijn grofweg drie soorten sauzen: gele, rode en overige sauzen. Onder gele sauzen vallen fritessaus (van 25 tot 35 procent vet) en mayonaise. Tot de groep rode sauzen behoren currysaus (gekruid, pikant of zacht), shoarmasaus, tomatenketchup, jäger- en zigeunersaus. Overige of speciale sauzen zijn knoflook-, saté-, whisky/cocktail-, tartaar-, shaslick-, chili- of burgersaus en mosterd.

De top 3 van sauzen in de Nederlandse snacksbars

1. Fritessaus

2. Satésaus

3. Curryketchup

4. Tomatenketchup

5. Speciaalsaus

De consument heeft steeds meer een voorkeur voor saus met een ietwat zoetere smaak. Leveranciers spelen hier op in door het aanbieden van zoete fritessaus.

Trends in sauzen

Reageer op dit artikel