artikel

Culinaire inspiratieshow op themawereld MARKT

Horeca

Meer dan ooit is het hart van MARKT gericht op culinaire verrassingen. De themawereld voor restaurateurs en koks heeft een metamorfose ondergaan. Een grote demonstratiekeuken laat zien welke creaties er met de delicatessen van de leveranciers mogelijk zijn.

Culinaire inspiratieshow op themawereld MARKT

Levensmiddelengroothandel De Kweker opent MARKT met op de eerste beursdag Wagyu Beef op het menu. Dagelijks, om 14.00 uur, vindt de Culinaire Inspiratie Show plaats, gepresenteerd door Misset Horeca. Als intrigerende onderwerpen komen bijvoorbeeld smaakgeheugen en het eetpatroon van onze voorouders aan bod.

Op MARKT zelf staan 50 ambachtelijke producenten met wijnen, delicatessen, oliën, pasta’s, brood, wild, gevogelte en nog veel meer lekkers. Ook zijn er boeren die zelf, als de beste deskundigen, hun vlees, kaas, groenten en boter komen promoten. De kramen van MARKT hebben een upgrade ondergaan, terwijl het gezellige, intieme karakter is behouden.

Spectaculaire opening met Wagyu Beef en Sterklas

Op de eerste Horecavadag, 10 januari, start De Kweker culinaire kookdemonstraties met de presentatie van Wagyu Beef van de Morgan Ranch. In samenwerking met de Sterklas van het ROC Amsterdam, onder auspiciën van het Gilde van Meesterkoks, presenteren de leerlingen van Meesterkok Theo van Rensch innovatieve gerechten met dit ‘mooiste vlees ter wereld’. Ook is Dan Morgan, de eigenaar van de Morgan Ranch, aanwezig om persoonlijk te vertellen over zijn runderen en zijn ranch.

Culinaire Inspiratie Shows over toekomst en verleden

i.s.m. Misset Horeca & De Kweker

Mindmappen in de praktijk: maandag 10 januari

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck van Taste to Taste vertelt naar aanleiding van haar recente boek ‘Smaakvrienden Groenten’ hoe je gerechten kunt bedenken met behulp van mindmappen. Maak live mee hoe je als kok uit je eigen smaakgeheugen kunt putten.

Umami, de vijfde smaak: dinsdag 11 januari

Guus Vredenburg van Vredenburg Creatief Culinair in Almere is na zijn reis naar Japan gefascineerd geraakt door umami. Hij verzorgt sinds kort workshops over deze vijfde smaak en licht tijdens de Misset-show op MARKT een tipje van de sluier op over wat umami is en hoe je het kunt proeven.

Eat your soul: woensdag 12 januari

Jeroen van Oijen van Culiversum in Waalwijk staat bekend als een innoverende chef. Tijdens deze Misset-show presenteert hij zijn nieuwe concept waarmee hij gerechten ontwikkelt. Hoe emoties en techniek samenkomen in de gastronomie.

Eten als je voorouders: donderdag 13 januari

Eric van Veluwen is dé biokok van Nederland. Met zijn bedrijf De Vale Ouwe in De Steeg is hij onder meer betrokken bij het project Oerdis. Dat gaat over het etenspatroon van onze voorouders. Van Veluwen vertelt over wat ze aten en hoe gezond dat is.

Partners in MARKT

Horecava zet MARKT neer i.s.m. De Kweker, een groothandel in levensmiddelen, gericht op professionale ondernemers. Veel van de ruim 25.000 producten uit het assortiment importeert de Kweker zelf van over de gehele wereld: www.kweker.nl.

Aan de kookdemonstraties werkt de Sterklas voor jong culinair talent mee. De Sterklas-opleiding is een gespecialiseerde koksopleiding voor de toprestaurants en leidt op voor het diploma SVH Gezel Chef-kok en wordt gegeven door het ROC Amsterdam: www.sterklas.com.

Reageer op dit artikel