artikel

Terugblikken en vooruitkijken

Horeca

Het einde van het jaar nadert. Kerstliedjes en het gekras van schaatsen klinken en de geur van dennentakken en glühwein heerst. Het land kleurt al weken wit, het leidt tot prachtige plaatjes. Lastig is het ook, want het openbare leven schiet in de stress.

Terugblikken en vooruitkijken

Deze laatste weken lenen zich ook prima voor terugblikken en vooruitkijken. Zakelijk en privé. Wat bracht 2010? Voor de horeca gemiddeld genomen wederom een moeilijk jaar. Zeker de eerste zes maanden brachten nog weinig verlichting. Het vraagt van ons allemaal veel creativiteit om deze tijd door te komen. En soms ook moeilijke beslissingen. De tweede helft van het jaar liet voor veel bedrijven een voorzichtig herstel zien. Het is nog broos, en wellicht is het daarom te vroeg om hard te juichen.

Toch is een positief collectiviteitsgevoel een niet te onderschatten factor. Als we toch vooruitkijken, dan is de Horecava traditioneel dé aftrap. De beurs probeert het positieve gevoel te onderstrepen en zet in op ‘inspirerende ontmoetingen, live en digitaal’. In deze uitgave van uw vakblad een uitgebreide voorbeschouwing, zodat u zich goed kunt voorbereiden. Ook in 2011 kunt u de themawerelden NACHTLEVEN, BUITEN, HOTEL, MARKT, FASTSERVICE en INNOVEER! bezoeken. Mogelijk treft u daar onze redacteuren, want ook wij zijn aanwezig met presentaties en discussies. Check ook www.missethoreca.nl met het uitgebreide Horecava-beursdossier.

Kijken we verder het komende jaar in, dan hoop ik dat uw keuzes van 2010 de gewenste effecten hebben. Dat uw inzet van social media zijn vruchten afwerpt. Dat uw creatieve acties uw gasten verleiden. Dat uw gastheerschap wordt gewaardeerd. Zodat u in 2011 weer kunt groeien.

Graag wens ik u, mede namens de redactie, een goed uiteinde van dit jaar toe. En voor 2011 zowel zakelijk als privé heel veel succes en gezondheid. Wij hopen u ook volgend jaar te ontmoeten, bijvoorbeeld op de Horecava.

Reageer op dit artikel