artikel

Mijn 2011: Harry Westers

Horeca

Bedrijf: WestCord Hotels
Functie: eigenaar

Mijn 2011: Harry Westers

Wat is het persoonlijk hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dit jaar werken mijn vrouw Jennifer en ik 25 jaar samen in WestCord Hotels. Dat is een hoogtepunt. Het is niet gewoon elkaar zowel zakelijk als privé goed aan te vullen. Dat hebben wij wel en dat maakt voor ons beiden de uitdaging in de hotels extra leuk.

Wat is het zakelijk hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De bouw van een grootschalig nieuw wellness center bij Strandhotel Seeduyn op Vlieland. De bouw heeft bijna het hele jaar geduurd en dat was langer dan gepland, maar het resultaat is prachtig. Mooier nog dan ik me had voorgesteld. Dit is een enorme meerwaarde voor Seeduyn, maar zal zijn uitstraling op heel Vlieland hebben.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 7. WestCord Hotels heeft een goed jaar achter de rug. Toch een 7, omdat we qua weer zo’n slechte zomer hebben gehad. Erg jammer dat de zomer letterlijk zo in het water is gevallen. Het was soms verbazingwekkend en bewonderenswaardig dat gasten toch de veerboot namen naar de eilanden. Deze echte fans van de Waddeneilanden moeten we koesteren. Het slechte weer van de zomer heeft het resultaat van de hotels op de eilanden beïnvloed. Dit wordt echter meer dan gecompenseerd doordat de stadshotels het zo ontzettend goed hebben gedaan. Vandaar een gemiddeld goed cijfer.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

We zijn dit jaar naar New York geweest en hebben iedere nacht in een ander hotel geslapen. We hebben daar gezien dat steeds meer hotels bijzonder durven zijn. Gasten durven steeds meer te kiezen voor een hotel dat zich onderscheidt. Zij maken niet meer vanzelfsprekend een vertrouwde keuze voor een hotel van een bekende internationale keten omdat dit wel goed zal zijn. Juist kiest men voor een opvallend(e) design, concept of gastvrijheid. Een stukje extra beleving. Ik verwacht dat deze trend zal doorzetten in Europa en Nederland.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Ons uiterste best doen het al onze gasten naar de zin te maken.

2) Realiseren van de gestelde budgetten.

3) Verdere ontwikkeling van lopende uitbreidingsplannen danwel upgrade van onze bestaande hotels.

Reageer op dit artikel