artikel

Mijn 2011: Jessica van der Weel

Horeca

Bedrijf: Restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp
Functie: gastvrouw en mede-eigenaar

Mijn 2011: Jessica van der Weel

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De enorme verbouwing van ons restaurant. Wij hebben 3,5 jaar voorbereidingen getroffen en de verbouwing zelf in vijf maanden gerealiseerd. Aangezien we boven de zaak wonen, is dit dus ook een persoonlijk hoogtepunt. Wij hebben ook een compleet nieuw huis. Wij gaan nu samen weer een ‘nieuwe’ toekomst tegemoet in ons droomrestaurant. Wij hoeven ons niet meer te concentreren op de voorbereidingen of iets wat met de verbouwing te maken heeft, maar enkel op ons restaurant. Dat geeft een enorme rust.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Ons toetreden tot de Alliance Gastronomique. Al jaren was het een wens om aangesloten te zijn bij deze prachtige club. Vorig jaar zijn de eerste gesprekken geweest met John Beeren en een jaar later zijn wij lid geworden. Wij denken dat dit ons bedrijf ten goede komt. Je krijgt meer bekendheid en verder is het heerlijk om ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 9. Erg hoog, maar wij kijken terug op alleen maar goede dingen. Zakelijk gezien gaat het enorm goed, het is heel druk. Gasten zijn laaiend enthousiast en de omzet stijgt ook steeds meer. Verder hebben we onze droom gerealiseerd! Ik geef nog net geen 10; af en toe zaten we ook wel in een diep dal. Verbouwen gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker niet als je daarnaast in een ‘vreemd’ restaurant je eigen restaurant voortzet. Op het bouwteam zijn wij supertrots, het is zo vlekkeloos verlopen dat we terugkijken op een heel bijzonder jaar, waarin zeker nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Geen idee. Ik ben niet heel erg op de hoogte van internationale trends.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Moeilijk te zeggen na een jaar waarin zoveel dingen tegelijk gerealiseerd zijn. We hopen dat het zo druk blijft als nu en dat de gasten net zo enthousiast blijven. Verder hoop ik dat ons team blijft zoals het nu is. We vormen een stabiel team, wat ook voor de gast heel fijn is. We hebben met zijn allen veel meegemaakt het afgelopen jaar en uiteindelijk kom je er sterker uit. Wij zijn heel trots op ons gehele team. Een specifiek doel hebben we niet voor 2012. Een rustig en ‘normaal’ jaar, daar zijn wij aan toe!

Reageer op dit artikel