artikel

Mijn 2011: Khalid Oubaha

Horeca

Bedrijf: Oubaha Beheer in Nijmegen

Functie: directeur/eigenaar

Mijn 2011: Khalid Oubaha

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De overname van café Sjors & Sjimmie in Nijmegen van de curator van Plassania. Sjors & Sjimmie was vroeger café De Stoof, het bedrijf waar ik voor het eerst een biertje tapte. In sommige panden zit het spiritueel goed, dat heb ik met deze locatie.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De overname van de Drie Gezusters, Groote Griet, Heidi’s Skihut en Sjors & Sjimmie, allemaal in Nijmegen. Deze bedrijven heb ik uiteindelijk kunnen kopen na een keihard gevecht van jaren met Kooistra. Het heeft me tonnen gekost. Deze zaken hebben een capaciteit van tweeduizend mensen. Nooit gedacht dat ik ze zo snel weer vol zou krijgen, en zonder dat het ten koste ging van mijn andere bedrijven in Nijmegen.

Welk rapportcijfer geef je 2011 en waarom?

Uiteindelijk een 7. Ondanks de overnames en het succes, maak ik mij erg zorgen over de economische crisis en de bureaucratie en besluiteloosheid binnen de Europese Unie. Deze gevolgen zien wij terug in de gedragingen van de banken en consument.

Welke internationale trends uit de branche doen in 2012 Nederland aan?

Het leveren van verdere kwaliteit, zoals biologisch en maatschappelijk verantwoord. De intensieve rol van sociale media en het online zijn integreren aan het cafébezoek, omdat deze ook tevens de grootste bedreiging is voor de horeca.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Totale onafhankelijkheid van de bank!!

2) Mooie zaken bouwen, eindelijk mijn echte passie laten zien!

3) Enjoy life!

Reageer op dit artikel