artikel

Bruisend vijfde sterrengala

Horeca

Voor de vijfde keer organiseerde wijnimporteur L’Exception Cordier uit Zoetermeer het vijfde ‘Sterren/Bib Gourmand Gala’. Dit keer kwamen nieuwe en oude dragers van Michelin-sterren en Bib Gourmands op 31 januari bijeen in het Mondriaan College in Den Haag. De champagne en wijnen van het Antinori gingen rond en er werd veel geproost op de nieuwe onderscheidingen. Een vijfkoppige gelegenheidsbrigade van Haagse topkoks bereidde amuses en vier gerechten. Studenten bedienden de gasten. Bekijk hier een uitgebreide fotoreportage.

Bruisend vijfde sterrengala

 Het is even stil in de volle zaal als Bert de Boer van L’Exception Cordier in Zoetermeer de nieuwe sterren en Bib Gourmands opnoemt. 
 Hectiek in de keuken van het Mondriaan College in Den Haag. Imko Binnerts (links) en Marcel van der Kleijn (Calla’s, Den Haag) leggen de laatste hand aan hun gerechten.
 Even een toast op de samenwerking van het gelegenheidskeukenteam van het vijfde lustrumgala uit Den Haag en omstreken: sterrenkoks Henk Savelberg (Voorburg), Paul van Waarden (Rijswijk), Imko Binnerts (Rijswijk), Marcel van der Kleijn (Calla’s, Den Haag) en Bib Gourmanddrager Niven Kunz van ’t Raethuys, Wateringen. Samen met Hans Vianen van wijnimporteur L’Exception Cordier.
 Ook het noorden van Nederland is gastronomisch op de kaart gezet door nieuwe noordelijke Bib Gourmands van Hans en Dagmar van Diest (De Seghesteen, Slochteren) en Sigrid Heeres en Wicher Werk (’t Korensant in Molenrij).
 ‘Eerst wonnen we de zilveren champignon in 2003 en nu een Bib Gourmand. Elk jaar een prijs’, vertelt Mart Scherp, chef-kok bij De Bourgondiër in Vlissingen. Samen met zijn vrouw Dhani werkt hij in het restaurant van Carissa de Kok (links). 
 De zaal is gezellig vol met feestelijk geklede chefs en gastmensen.
 Zijn ogen stralen: chef-kok Marcel van Lier van restaurant La Tour in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee is superblij met de behaalde ster. Hij toast erop samen met food & beverage service manager Eduard van der Toolen (rechts).
 Onderonsje tussen tweesterrenkok Jannis Brevet (Interscaldes, Kruiningen) en driesterrenchef Cees Helder (Parkheuvel, Rotterdam).

Klik hier om nog meer foto’s te bekijken

Reageer op dit artikel