artikel

Citaten Robert Kranenborg

Horeca

‘Ik heb wel mijn grenzen bijgesteld wat schnabbels betreft, simpelweg omdat ik veel schulden heb af te lossen.’

‘Ik heb wel mijn grenzen bijgesteld wat schnabbels betreft, simpelweg omdat ik veel schulden heb af te lossen.’

‘Alleen maar mikken op het zakelijke en internationale publiek doe ik nooit meer. Dat heeft me bij Vossius enorm opgebroken. Ik kies nu voor een zo breed mogelijk publiek.’

‘Koks moeten hun passie in de gerechten stoppen. Als je ze te veel manipuleert, draaien ze als robots, op routine. Dat is de dood in de pot.’

‘Er is wel gezegd dat ik mensen bij het Amstel-hotel met kop en kont de keuken uitsmeet, maar feitelijk heb ik nooit personeel ontslagen.’

‘Journalisten zouden moeten leven zoals koks. Dat wil zeggen: tachtig uur per week met eten bezig zijn. Op die manier krijg je journalisten zoals in Frankrijk, die de hand van de meester leren kennen. Dat mis ik in Nederland’

‘Eten moet zo zijn dat je mondhoeken vanzelf gaan glimlachen. En als kok hoop je dat je gasten het raffinement dat je hebt aangebracht opmerken.’

‘Dat Joop mij belde, was een van de eervolste moment uit mijn carrière. Joop denkt namelijk niet in geld of verleden: hij kijkt uitsluitend naar talent. En puur op basis daarvan bood hij mij dit nieuwe restaurant aan. ‘

Reageer op dit artikel