artikel

Compass Group gooit topman op straat

Horeca

Cateraar Compass Group heeft topman Peter Harris de laan uitgestuurd. Het ontslag volgt op een internationaal onderzoek naar corruptie rondom een miljoenendeal met de Liberiaanse divisie ESS.

Harris, topman van Compass in Groot-Brittannië en Ierland, werd op 21 oktober hangende het onderzoek op non-actief gesteld. Hij zou een dubieuze rol hebben gespeeld bij een contract voor het leveren van voedsel en water aan de vredesmacht van de VN in het Afrikaanse land Liberia. De VN vroeg Compass enkele weken geleden om opheldering over de manier waarop de cateraar in het bezit is gekomen van vertrouwelijke informatie over het contract.

Naast Harris moet ook Andrew Seiwert het veld ruimen. Seiwert was nauw betrokken bij het opzetten van de deal. Compass heeft verder bekendgemaakt dat ESS volledig wordt gereorganiseerd naar aanleiding van de onderzoeksresultaten.

Harris nam in juli 2005 de leiding van de Compass Group in Groot-Brittannië en Ierland over van Don Davenport. Daarvoor was hij bij Compass onder meer werkzaam bij diverse onderdelen in het Midden-Oosten en Afrika.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel