artikel

Conveniencebeurs NCE naar VNU

Horeca

VNU Exhibitions Europe is de nieuwe eigenaar van het National Convenience Event (NCE). De twee partijen gingen al eerder een samenwerking aan, die is omgezet in overname van de aandelen van het out-of-home evenement NCE.

Vanaf de komende editie van het NCE, 5 t/m 7 maart 2006, zal deze vakbeurs plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht, samen met Tankstation Techniek en Car Cleaning, twee producties die al door VNU Exhibitions Europe georganiseerd worden. In 2007 vindt het NCE tijdens de Nationale Food Week plaats, waarvan de organisatie in handen ligt van VNU Exhibitions Europe.

De identiteit van het NCE blijft na de overname volledig overeind, wat past binnen de nieuwe opzet van de NFW. De NFW is niet langer een beurstitel op zich, maar biedt onderdak aan diverse foodgerelateerde beurzen.

René van der Hoeven, voormalig eigenaar van het NCE, blijft voor de editie van 2006 nauw betrokken bij de organisatie van de vakbeurs. Van der Hoeven: “Ik ben er van overtuigd dat deze overname een juiste stap is, zowel voor de bezoekers als voor de exposanten van het NCE. Als de beurs in 2007 tijdens de NFW plaatsvindt krijg je een bundeling van foodgerelateerde beurzen, wat zal zorgen voor een hogere beurskwaliteit voor zowel de bezoeker als de exposant.

De zesde editie van het NCE zal in 2006 voor het eerst in Jaarbeurs Utrecht plaatsvinden in plaats van in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De invulling en identiteit van de beurs blijven ongewijzigd, wat inhoudt dat bezoekers ook tijdens deze editie weer alle segmenten op het gebied van convenience kunnen verwachten. Op deze vakbeurs voor de out-of-home markt staat gemaksconsumptie centraal, waarbij dit jaar het thema Feel good is. Net als voorafgaande jaren heeft de beurs weer een randprogrammering die o.a. bestaat uit workshops en de uitreiking van de NCE Award. Bezoekers kunnen zich vanaf half januari via de website van het NCE registreren.

Reageer op dit artikel